7 συνήθειες των παραγωγικών ανθρώπων

Ζούμε σε μια γρήγορη εποχή, όλα είναι «fast», το φαγητό, η πληροφόρηση, οι μετακινήσεις, κλπ. Σε αυτή την εποχή παλεύετε να κρατηθείτε στις εργασίες σας αλλά και να είσαστε παραγωγικοί σε αυτήν. . Ωστόσο, οι υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης και η δημιουργία λιστών δεν θα σας φέρουν πιο κοντά στο να φτάσετε τα μέγιστα επίπεδα παραγωγικότητας σας.


Η αναζήτηση για μια πιο παραγωγική εργάσιμη ημέρα οδήγησε σε κάποια εσφαλμένη αντίληψη για το τι είναι πραγματικά η παραγωγικότητα - και είναι πολύ περισσότερο από τον έλεγχο εργασιών ή από τη λίστα υποχρεώσεων. Οι πραγματικά παραγωγικοί άνθρωποι δεν επικεντρώνονται στο να κάνουν περισσότερα πράγματα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο της παραγωγικότητας.


Μέσα από έρευνες εμπειρογνωμώνων διαχείρισης έργων και παραγωγικότητας, ανακαλύψαμε κάποιες συνήθειες που έχουν οι παραγωγικοί άνθρωποι. Κάντε χώρο για αυξημένη παραγωγικότητα θέτοντας αυτές τις συνήθειες στο παιχνίδι:

1. Κόψτε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας στη μέση. Η ολοκλήρωση των εργασιών κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σας δεν πρέπει να σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα σε οκτώ ώρες. Αναρωτηθείτε αν χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις 30 εργασίες στη λίστα υποχρεώσεων; Εστιάστε μόνο στην επίτευξη πραγμάτων που έχουν σημασία.

2. Κάντε περισσότερα διαλείμματα. Ο πόνος στον εγκέφαλό σας μετά από πολλές ώρες εργασίας θα πρέπει να είναι το σήμα σας για να κάνετε διάλειμμα. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλός σας έχει εξαντλήσει τη γλυκόζη του, δώστε στον εαυτό σας μια στιγμή να αναζωογονηθεί πηγαίνοντας για μια βόλτα, φάτε το μεσημεριανό γεύμα ή σνακ ή απλά κάντε διαλογισμό. Θα επιστρέψετε με γεμάτες μπαταρίες και έτοιμοι να επιτύχετε με μεγαλύτερη απόδοση.

3. Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20. Μόνο το 20 τοις εκατό όσων κάνετε κάθε μέρα παράγει το 80 τοις εκατό των αποτελεσμάτων σας. Εξαλείψτε τα πράγματα που δεν έχουν σημασία κατά την εργάσιμη ημέρα σας - έχουν ελάχιστη επίδραση στη συνολική παραγωγικότητά σας. Για παράδειγμα, χωρίστε το επόμενο έργο σας σε βήματα και καταργήστε συστηματικά εργασίες μέχρι να καταλήξετε με το 20 τοις εκατό που παίρνει το 80 τοις εκατό των αποτελεσμάτων.

4. Χρησιμοποιήστε το πρωί σας για να εστιάσετε στον εαυτό σας. Είναι ένας μεγάλος δολοφόνος παραγωγικότητας  να ξεκινάτε τα πρωινά σας ελέγχοντας το email και το ημερολόγιό σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας αγνοώντας τα email σας και πάρτε ένα καλό πρωινό, διαβάζοντας τις ειδήσεις, κάντε διαλογισμό ή γυμναστική. Αυτό θα διασφαλίσει ότι έχετε το απαραίτητο καύσιμο για μια παραγωγική μέρα.

5. Αντιμετωπίστε τις απαιτητικές σας εργασίες πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Κάντε την πιο δύσκολη εργασία σας όταν ο εγκέφαλός σας είναι καλά φορτισμένος. Προγραμματίστε την ημέρα σας, ξεκινώντας με τις πιο δύσκολες εργασίες το πρωί και με τις πιο χαλαρές εργασίες το απόγευμα.

6. Δημιουργήστε ένα σύστημα. Έχετε πιθανώς αναπτύξει μερικές συνήθειες που καταστρέφουν την παραγωγικότητα με τα χρόνια. Διαχειριστείτε τους τρόπους που σας αποσπούν την προσοχή δημιουργώντας ένα σύστημα. Για όσους από εσάς ελέγχετε τα email σας υποχρεωτικά, προγραμματίστε να το κάνετε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα σας. Διαφορετικά, θα αποσπάτε την προσοχή σας από την επίτευξη πιο σημαντικών στόχων καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

7. Διακοπή πολλαπλών εργασιών. Σταματήστε να κάνετε 10 πράγματα ταυτόχρονα! Η αλλαγή εργασιών περισσότερες από 10 φορές την ημέρα μειώνει το IQ σας κατά μέσο όρο 10 βαθμούς. Κάντε τα πράγματα πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά εστιάζοντας σε μία εργασία κάθε φορά.

Το να είσαι παραγωγικός δεν σημαίνει απλά να ολοκληρώνεις άμεσα όλες σου τις υποχρεώσεις. Έχει να κάνει με την προτεραιότητα που δίνεις σε αυτές και στην ικανότητα να ξεχωρίζεις ποιες επείγουν.