9 λόγοι που ένας προπονητής ζωής μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα

Το life coaching είναι ένα από τα νεότερα επαγγέλματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες δεκαετίες. Και, ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι έχουν μια αόριστη κατανόηση του τι κάνουν οι προπονητές της ζωής. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τι μπορούν να κάνουν για εσάς και πώς μπορούν να αγγίξουν και να αλλάξουν τη ζωή σας. Ακολουθεί μια λίστα με σημαντικούς τρόπους με τους οποίους οι προπονητές ζωής αλλάζουν τη ζωή για πάντα.

1. Οι προπονητές ζωής συνεργάζονται με μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματιών και έχουν πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία και πόρους που μπορούν να βοηθήσουν άτομα σε διαφορετικούς τομείς. Μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με εργαλεία που δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχουν. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να αλλάξουν την πορεία της καριέρας σας και να την αναπτύξουν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.


2. Το άγχος είναι ένας σύγχρονος δολοφόνος, μπορεί να διαλύσει τη ζωή σας και να σας εμποδίσει να κάνετε τα πράγματα που πραγματικά θέλετε. Οι προπονητές ζωής εκπαιδεύονται σε μια σειρά τεχνικών για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να χαλαρώσουν και να βρουν εσωτερική ηρεμία.


3. Οι συνήθειες είναι αυτές που διατηρούν τον τρόπο ζωής σας. Είτε είναι καλές είτε κακές, ενισχύουν τον τρόπο ζωής σας. Η ενσωμάτωση καλών συνηθειών στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας με πιο εύκολο τρόπο και μπορεί να σας κάνει πιο σίγουρο και παραγωγικό άτομο. Ένας προπονητής ζωής μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για την επιλογή και την οικοδόμηση αυτών των νέων συνηθειών, καθώς και για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες που σας κρατούν πίσω.


4. Οι προπονητές ζωής εκπαιδεύονται για να κάνουν σημαντικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε σε τι είστε καλοί και σε τι όχι, ώστε να τα αναπτύξετε. Η συνεργασία μαζί τους μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις κρυμμένες δεξιότητες και ταλέντα σας, καθώς και να ακονίσετε τα ήδη υπάρχοντα. Θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι θέλετε να κάνετε με το υπόλοιπο της ζωής σας και πώς να το κάνετε.


5. Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε κολλημένοι στις οδυνηρές αναμνήσεις σας. Ο προπονητής ζωής μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας και να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τις παλιές σας πληγές, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε. Όταν απελευθερώνεται ο συναισθηματικός πόνος, η αίσθηση της αξίας σας αυξάνεται και γίνεστε πιο αισιόδοξος και ευτυχισμένος άνθρωπος.

6. Η στάση είναι τα πάντα όταν πρόκειται να αλλάξετε τη ζωή σας. Μια θετική και αποφασιστική στάση θα συμβάλει πολύ στη διατήρηση των κινήτρων και στην πορεία προς τα όνειρά σας. Ένας προπονητής ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το εγγενές σας κίνητρο και μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το πώς να γίνετε πιο θετικός άνθρωπος. Μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε κάποιος που ξυπνά το πρωί και ξέρει ότι πρόκειται να είναι μια καλή μέρα κάθε μέρα.


7. Η εύρεση υποστηρικτικών ανθρώπων είναι απαραίτητη όταν ξεκινάτε μια αποστολή για το πως να ζήσετε τα όνειρά σας. Δεν συνιστάται να το κάνετε μόνοι. Σίγουρα δεν είναι δύσκολο να προσεγγίσετε και να βρείτε ανθρώπους που θα σας ενθαρρύνουν. Ωστόσο, ένας προπονητής ζωής είναι κάτι περισσότερο από υποστηρικτικός φίλος. Ο προπονητής της ζωής σας θα γίνει μέρος της ομάδας σας, θα σας καθοδηγήσει, θα σας βοηθήσει να βρείτε τον καλύτερο εαυτό σας καθώς προχωράτε στο κυνήγι των ονείρων σας.


8. Οι προπονητές ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε ένα εντελώς νέο άτομο, το άτομο που πάντα θέλατε να είστε. Αυτό σας φέρνει στο δρόμο για να ζήσετε αυθεντικά, όπου μπορείτε να μοιραστείτε τα αληθινά δώρα σας με τον κόσμο. Μερικές φορές όταν οι άνθρωποι εργάζονται με προπονητές ζωής, ανακαλύπτουν ότι δεν είναι αυτοί που αρχικά νόμιζαν ότι ήταν και ότι δεν θέλουν αυτό που νόμιζαν ότι ήθελαν. Συνεχίζουν να ζουν πιο ευτυχισμένες και πιο ικανοποιητικές ζωές μόλις συνειδητοποιήσουν ποιος είναι πραγματικά και τι πραγματικά θέλουν από τη ζωή. Η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι όταν είναι αληθινοί στον εαυτό τους.


9. Για πολλούς ανθρώπους, ένα από τα πιο κεντρικά πράγματα στη ζωή είναι η πνευματικότητα τους. Η εύρεση της πνευματικότητας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κατανόηση για τον κόσμο γύρω σας και για τον δικό σας σκοπό στη ζωή. Η πνευματικότητα μπορεί να δώσει στη ζωή περισσότερο νόημα και μπορεί συχνά να φέρει ηρεμία στο άτομο. Οι προπονητές πνευματικής ζωής μπορούν να βοηθήσουν όσους αναζητούν κάτι περισσότερο.

Εάν ψάχνετε κάποιον για να σας βοηθήσει να βρείτε τον σκοπό σας, το πάθος σας, την πειθαρχία και το πνεύμα σας, ένας προπονητής ζωής μπορεί να ικανοποιήσει κάθε μία από αυτές τις ανάγκες και πολλά άλλα. Το να γνωρίζετε τι θέλετε και τι εκτιμάτε είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη ευτυχίας και επιτυχίας. Όταν πρόκειται να μάθετε πώς να πάρετε αυτό που θέλετε, δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από έναν προπονητή ζωής που θα σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας.