Πληροφοριεσ για μενα

Κάθε ζωή διαμορφώνεται από μια μοναδική στιγμή, τη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, μια για πάντα, ποιος είναι.

Η Νίκη Πουρναρά – Παπαλαζάρου σπούδασε στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Karolinska Institutet με θέμα CARE: Introduction to Caregiving for Older Adults. Είναι ιδρύτρια της εταιρείας «Γαληνός – Υπηρεσίες Υγείας Κατ’ οίκον». Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Life Coaching Certification by New Skills Academy of United Kingdom και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Life Coaching», του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με τη διαρκή ανάπτυξη της καριέρας της ξεκίνησε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης επειδή από μικρή ηλικία αντιλήφθηκε ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται έξω από τον εαυτό μας αλλά μέσα σε αυτόν.
Για 15 συνεχόμενα έτη παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μελέτησε Ψυχολογία, Ιστορία της Αρχαίας Φιλοσοφίας, Ιστορία Δυτικής Φιλοσοφίας, Ιστορία Ανατολικής Φιλοσοφίας, Ηθική Φιλοσοφία, Κοινωνιοπολιτική και Συγκριτικές Θρησκείες. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με διεθνής οργανισμούς. Επίσης, συμμετείχε σε Διεθνή Συνέδρια Εναλλακτικών Θεραπειών.

Είναι ρήτορας, εισηγήτρια σεμιναρίων και crisis manager για λειτουργικές δομές. Έχει παραδώσει μια μεγάλη σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες διαλέξεις πάνω σε θέματα όπως: «Αυτογνωσία», «Φιλοσοφία στη ζωή», «Συναισθηματική Νοημοσύνη», «Εσωτερική Αναζήτηση», κλπ. Αρκετά άρθρα της πάνω σε αυτά τα θέματα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Φιλοσοφική Λίθος». Μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα να ανακαλύψουν τα εμπόδια που τους σταματούν από την επιτυχία των στόχων τους και να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται μέσω των μορφωτικών σεμιναρίων που έχει πραγματοποιήσει.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή της κατέχει ο εθελοντισμός και η κοινωνική δράση. Σεμινάρια και εργαστήρια διαμόρφωσης εθελοντών, με την ενεργή συμμετοχή σε προγράμματα οικολογίας, κοινωνικής βοήθειας, διοργάνωση δράσεων για παιδιά ΑΜΕΑ, κ.λ.π. σε συνεργασία με επίσημους οργανισμούς και φορείς. 

Η πλούσια και πολυσχιδής δραστηριότητα και σταδιοδρομία της συνεχίζετε μέσα από διαλέξεις και σεμινάρια, ειδικά μέσω του διαδικτύου. Πρόσφατα ξεκίνησε και τη συγγραφική της δραστηριότητας γράφοντας παραμύθια για παιδιά (είναι σε στάδιο έκδοσης).